Testohet në Turqi transmetimi Ultra HD 8K – ERTV

Testohet në Turqi transmetimi Ultra HD 8K

Türksat ka testuar një transmetim në formatin Ultra HD 8K Super High Vision. Testi në satelitët Türksat 4B dhe Turksat-3A u krye me ndihmën e Kizil Elektronik, Vestel dhe Socionext.

Imazhet e Stambollit historik u kapën për transmetimin me definicion ultra të lartë, e cila u pa në një shfaqje të Vestel në kabinë “Türksat” në Globalsatshow (Stamboll).

Turqia është një nga vendet e para në botë që transmeton në formatin 8K.

more recommended stories