“Do mësojmë shqip!” Ermal Meta çorienton italianët me shprehjen shqiptare – ERTV

“Do mësojmë shqip!” Ermal Meta çorienton italianët me shprehjen shqiptare

Që pas triumfit në “Sanremo”, Ermal Meta është kthyer në një nga këngëtarët më të pëlqyer në Itali.

Ai është mjaft aktiv në rrjetet sociale dhe shpesh postimet e tij janë në gjuhën italiane, por së fundmi këngëtari ka postuar një foto dhe bashkëngjitur saj ka shkruar në shqip, por kjo ka çorientuar fansat e tij italianë.

Meta si diçiturë ka përdorur një shprehje popullore, e cila përshtatet me pozën që ka marrë. “Rri shtrembër dhe fol drejt”, ka shkruar këngëtari në postimin që ka çmendur italianët, të cilët nuk e kuptonin dhe nuk mund ta përkthenin gjuhën shqipe.

“Tani duhet të nis një kurs për gjuhën shqipe që të kuptojmë”, i shkruan një komentues..

“Çfarë? Unë flas pak italisht dhe pak anglisht. Nuk e kuptoj gjuhën tënde. Këtë radhë duhet përkthimi. Shqipja nuk është një gjuhë e lehtë. Unë nuk kuptova gjë, vetëm fjalën e fundit”, janë disa nga komentet që i kanë lënë fansat e tij.

Por sigurisht që komentuesve italianë të cilët u munduan të gjenin përkthimin i erdhën në ndihmë shumë shqiptarë, të cilët u munduan ti shpjegonin shprehjen tonë popullore.

“Është një shprehje në shqip “Rri shtrembër dhe fol drejt”, pak a shumë. Mbase në italisht nuk ka shumë kuptim, por tek ne po”, ka shkruar një shqiptare.