106-vjetori i krijimit të Forcave të Armatosura – ERTV

106-vjetori i krijimit të Forcave të Armatosura

ushtria

Ushtria Shqiptare ka festuar 106-vjetorin e krijimit, pak ditë pas festimit të ditës së Flamurit.

Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka në fjalën përshëndetëse ka theksuar se krijimi i Forcave të Armatosura , moment i rëndësishëm për historinë tonë shtet-formuese.

Për 106-vjetorin e FA është nisur kontingjenti i radhës për Afganistan, ku 66 ushtarakë shqiptarë do të shërbejnë 6 muaj në Kabul.

“Vlerësime për kontributin e FA në misionet e NATO dhe BE. Së shpejti fillojmë angazhimet nën ombrellën e OKB”, u shpreh Xhaçka.

This slideshow requires JavaScript.