Rama: Ftoj studentët në dialog me vendimmarrësit – ERTV

Rama: Ftoj studentët në dialog me vendimmarrësit

Përmes një videoklipi në rrjetin social Facebook, kryeministri Rama u ka dhënë një përgjigje studentëve që protestojnë ende edhe sot përpara Ministrisë së Arsimit dhe Sportit.

Rama uroi që studentët të kenë jo vetëm dëshirën për të protestuar, por edhe vullnetin për të dialoguar, sepse “në rrugë dilet për të kërkuar vëmendjen e vendimmarrësve ndaj shqetësimit që ke, ndërsa shqetësimi adresohet përmes dialogut me vendimmarrësit”.

“Unë dua që ata ta dinë se kam shumë për t’u thënë, por edhe shumë dëshirë që t’i dëgjoj, ballë për ballë, pa censurë për opinionin publik, pa drejtues, pa administratorë, pa pedagogë, por vetëm studentët e zgjedhur prej vet protestuesve, pa asnjë filtër partiak apo administrativ”, deklaroi Rama.

Kryeministri tha se ky vend e ka fituar prej 5 vitesh lirinë e plotë të protestës, pa rrezik prej plumbave apo hakmarrjes politike, pavarësisht nëse kemi qenë apo jo dakord për ndonjë protestë. Protesta e ka pasur të garantuar si kurrë më parë pacënueshmërinë e statusit të qytetarisë së saj.

“Po të mund të zgjidhja, sot do të doja të isha edhe njëherë student protestues, por si kryeministër dhe si një protestues i dikurshëm kam bindjen se duke dëgjuar njëri-tjetrin me respekt, jemi apo jo dakord, dhe duke u bërë bashkë për modernizimin e arsimit të lartë në çdo aspekt, ne mund ta përshpejtojmë dhe ta bëjmë shumë më mirë punën kolosale që mbetet ende për të bërë në dobi të universitetit”, tha Rama.