Buxheti, Civici: Duhet rritur mbështetja për arsimin, por vështirë 5% – ERTV

Buxheti, Civici: Duhet rritur mbështetja për arsimin, por vështirë 5%

Ndërsa Presidenti i vendit, Ilir Meta ktheu në Parlament buxhetin 2019 për të përmbushur kërkesat e studentëve, ekspertët argumentojnë se do të kërkojë kohë që mbështetja buxhetore për arsimin të rritet në 5% të GDP-së.

I ftuar në “A2 Business” të Aurora Sulçes, eksperti i ekonomisë, Adrian Civici argumenton se buxheti për arsimin duhet të rritet, edhe pse është vështirë që kapë menjëherë nivelin e kërkuar nga studentët.

Civici argumentoi në studion e “A2 Business” edhe rënien e konsumit dhe rritjen e çmimeve, si dhe vendimin e fundit të qeverisë, atë të shpërblimit të pensionistëve me 50 mijë lekë.