Rama s’tërhiqet nga Ligji për Arsimin: Efikas, fajin e kanë universitetet – ERTV

Rama s’tërhiqet nga Ligji për Arsimin: Efikas, fajin e kanë universitetet

Kryeministri Edi Rama të enjten vazhdon të këmbëngulë në idenë e dialogut me studentët që të arrihet realizimi i tyre. Kreu i qeverisë duke i kthyer një përgjigje inserteve të shkëputura nga emisionet e ndryshme të “Opinion” në lidhje me punësimin e studentëve, deklaroi se nuk është ndonjë gjë e madhe, pasi studentët gjithandej punojnë turn i tretë.

Rama tha se nëse qeveria merr vendimin pa diskutuar paraprakisht, përgjigja me gjasë do të jetë: nuk ishte ajo që kishim në mendje. Kryeministri theksoi se nuk ka asnjë eksperiencë personale të tillë, veçanërisht kur tema e diskutimit është kaq e gjerë.

Ndërkohë, ai nuk është tërhequr nga Ligji për Arsimin e Lartë, duke e deklaruar një ligj efikas por që universitetet nuk e kanë zbatuar.

“ Ligji i Arsimit të Lartë nuk është rrezuar, por nuk është zbatuar nga universitetet siç duhet”, tha ai.

Kryeministri u shpreh se në rastin e atij studentit të verbër, ligji e parashikon qartë, pasi tarifat janë ulur edhe pse universitetet nuk i kanë zbatuar ato.

Siç duket, kreu i qeverisë është munduar të ‘ngecë topin’ tek universitetet, duke kërkuar fajin tek zbatimi i ligjit dhe jo tek ligji në vetvete.