Rama flet për tarifat e studentëve: Në janar 50% e paguan Qeveria. Shans edhe atyre me katra – ERTV

Rama flet për tarifat e studentëve: Në janar 50% e paguan Qeveria. Shans edhe atyre me katra

Kryeministri Rama është ndalur prapë sot në çështjen e tarifave të studentëve, një nga kërkesat kryesore të protestuesve.

Rama ka sqaruar se sot taksapaguesit paguajnë 75% të kostos së studimit tuaj, ndërkohë që studentët paguajnë 25% të kostos.

“Dhe kur flasim për shërbime më të mira krijohen me para. Shteti do paguajë, e në fillim, edhe për ata me 4-a do paguajë shteti gjysmën e tarifës, në janar askush nga ju nuk do paguajë sic do paguante. Gjysmën e tarifës do e paguajë shteti, shteti nuk është qeveria. Vitin tjetër të dalin nga ajo zona e të ngjiten më lart nëse duan kontribut të shoqërinë, nëse duan të hanë e të pinë qyl në kurriz të familjes për të marrë 4, këtë e bëjnë po tua lejojnë prindërit, por qeveria nuk merr lekët për tua dhënë atyre. Kjo vlen për vitin e ri akademik, ata që kanë paguar gjysmën nuk do paguajë gjysmën tjetër. Pastaj, për ultimatumin, në janar do dalim e do bëjmë, unë them, ne do ti përgjigjemi jo vetëm 8 pikave por edhe shumë të tjerëve”-tha ai.

Me tej, sipas tij, ne vitin e ri akademik, do te behet tarifimi sipas merites.