Lehtësi për patentat. Ashpërsohen masat për xhamat e zinj! – ERTV

Lehtësi për patentat. Ashpërsohen masat për xhamat e zinj!

Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor bën me dije se janë bërë disa ndryshime në procesin e marrjes së patentës, me qëllim lehtësimin e procedurave.

DPSHTRR njofton se nuk ka më riaplikim për test teorie nëse e ke marrë atë, por ke ngelur në praktikë dhe anasjelltas.

“Jo përsëri pagesa, tarifa e shpenzim kohe nga e para. Do ritestohesh vetëm për testin ku nuk je kalues! Gjithashtu i tërë procesi i radhës së testimeve do informatizohet”, thuhet në një njoftim të faqen në Facebook të DPSHTRR.

Ndërkohë, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor ka dalë me një deklaratë të rëndësishme, lidhur edhe me makinat me xhama të errësuar.

Në shënjestër vihen gjithë ata persona të etiketuar në gjuhën popullore si “të fortë”, të cilët lëvizin me makinë me xhama të errëta.

Bëhet me dije se do penalizohen edhe “ustallarët”, por edhe serviset, duke nisur nga e hëna.

“Nga 7.01.2019 i ndalojmë çdo shërbim automjeteve që kanë errësuar xhamin e përparmë dhe xhamat e parë anësorë! Pa dallim: Shefa, VIP-a, të fortë!

Në bashkëpunim me Task Forcën e Transportit Rrugor dhe Policinë Rrugore po skedojmë dhe do penalizohen edhe “ustallarët” dhe serviset!”, thuhet në deklaratë.