Skenarët e opozitës në 16 shkurt. Basha tur për rrethimin e Kryeministrisë – ERTV

Skenarët e opozitës në 16 shkurt. Basha tur për rrethimin e Kryeministrisë

Kryedemokrati Lulzim Basha i nisi turet me bazën në kuadër të fushatës për nisjen e protestave pikërisht në dy bastionet kryesore të PD-së, në Kavajë dhe në Shkodër. Takime me të rinjtë, me tregtarët, por edhe me qytetarët e shumtë nëpër rrugë.

Qëllimi i këtyre takimeve është që të nxisë më tepër qytetarët të dalin në protesta, për të kulmuar më pas në 16 shkurt në marshimin përpara Kryeministrisë.

Një kalendar është hartuar nga PD-ja ku është parashikuar të realizohen disa protesta përpara datës 16 shkurt.

“E kemi në dorën tonë ta ndryshojmë. Shkodra, ti Lumturi dhe Shqipëria keni shpresë. Mjafton të bëhemi të gjithë bashkë dhe të merrni fatin tuaj në duart tuaja. Kjo është ftesa për 16 shkurtin. Më 16 shkurt të bëjmë një betejë që të rikthejmë një qeverisje që mendon për vendin dhe jo për veten e vet”, iu drejtua kryedemokrati një tregtareje shkodrane.

Gjatë bashkëbisedimit me tregtarët, kryetari i PD, Basha tha se e gjithë struktura ekonomike është shkatërruar nga politikat korruptive e këtij kryeministri. Ndërkohë që prezantoi edhe planin me katër prioritete për ekonominë.

“Ka marrë 2.9 miliardë euro, e ua ka dhënë 5 vetave. Ka marrë gjithë lekët e rrogave, pensioneve, taksave të rritura, të çmimit të lartë të energjisë, të çmimit të lartë të naftës, të gjitha këto ua ka dhënë 5 vetave. Ndërkohë konsumatori është në pikiatë për sa i përket fuqisë blerëse, si rezultat i uljes së xhiros, ju mbyllni biznesin. 50 biznese në ditë mbyllen çdo ditë. Zgjidhje ka! Kemi një plan ekonomik: Taksa të ulëta; Ulje të çmimit të naftës dhe energjisë; Rritjes së konkurrencës dhe Rritjes së aksesit në treg. Por përpara se të arrijmë këtë zgjidhje, duhet t’i japim fund kësaj të keqe. Me 16 shkurt ju ftoj të vini të gjithë në Tiranë. Ta merrni fatin tuaj në duart tuaja. Mos e lini në dorën e atyre që ju kanë harruar, ju ka braktisur, ju vjedhin e pastaj ju tallin”, deklaroi Basha.